Najbolja ženska sportska ekipa u 2019. godini ekipa šahovskog kluba „Jelica PEP“ iz Goračića

Prema odluci Sportskog saveza opštine Lučani najbolja ženska sportska ekipa u 2019.godini je ekipa šahovskog kluba „Jelica PEP“ iz Goračića.

Ženska ekipa Šahovskog kluba “Jelica PEP”, četvorostruki je šampion Srbije u šahu za žene. Prošle godine je u takmičenju Prve lige Srbije osvojila prvo mesto i stekla pravo učešća u Kupu evropskih šampiona 2020. godine.

Na pomenutom takmičenju ekipa Šahovskog kluba “Jelica PEP“ nastupila je sledećem sastavu: Ekaterina Atalik, Jovana Erić, Adela Velikić, Teodora Injac, Tijana Blagojević i Marija Rakić. Kapiten ekipe je bio Jovan Todorović.

Pored toga što su branile boje Jelice PEP, u 2019.godini, članice ovog kluba nastupale za seniorsku, univerzitetsku i juniorsku, reprezentaciju Srbije. Najznačajniji rezultati postignuti su na Evropskom prvenstvu gruzijskom gradu Batumiju, gde su šahistkinje ovog kluba činile više od polovine naše reprezentacije, koja je takmičenje završila na deobi 9.mesta. Potpunu dominaciju u prethodnoj godini članice ŠK “Jelica PEP” potvrdile su i na pojedinačnom prvenstvu Srbije održanom u Guči. Šahistkinje ovog kluba, Teodora Injac i Jovana Erić, postale su šampion i vicešampion države za 2019. godinu.

Svi pomenuti rezultati koje ostvaruju članice ovog kluba, kako klupski, tako i reprezentativni, velika su zasluga organizovanog sistemskog rada u ŠK „Jelica PEP“, podržanog maksimalnim zalaganjem rukovodstva kluba. Svakako najviše treba istaći predsednika kluba Nebojšu Baralića i velikog zaljubljenika u šah, alfu i omegu kluba i glavnog sponzora Dušana Cogoljevića, čija visoka škola i sponzoriše ovaj klub.

Lučani Info / Radio D