Najbolji mladi sportista opštine Lučani u 2019. godini šahista Mladen Rajković

Zvanje najboljeg mladog sportiste opštine Lučani u 2019. godini pripalo je šahisti Mladenu Rajkoviću.

Mladen Rajković član ŠK „Mladost“ Lučani, rođen je 1999. godine. U 2019.godini ostvario je značajne rezultate i veliki napredak u svojoj karijeri. Na državnom prvenstvu u Aranđelovcu, dominantno je osvojio titulu omladinskog prvaka Srbije, gde je u 9 mečeva ostvario 6 pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

Pored odličnih rezultata u mlađim kategorijama, Mladen je imao sjajnu godinu i u seniorskoj konkurenciji. ŠK „Mladost“ čiji je on član, u 2019.godini napravio je najveći uspeh u svojoj istoriji. Na šahovskom prvenstvu Prve lige centralne Srbije, koje je održano u Bajinoj Bašti, tim iz Lučana osvojio je ubedljivo prvo mesto i izborio plasman u najviši rang, Prvu ligu Srbije.

Izuzetan doprinos ovom rezultatu dao je upravo Mladen Rajković, koji je iz 11 partija osvojio 7,5 bodova, od čega pet pobeda pet remija i samo jedan poraz. Najveći pojedinačni rezultat u predhodnoj godini u seniorskoj konkurenciji napravio je na međunarodnom prvenstvu Trofej Beograda, gde je pored velikog broja šahovskih velemajstora iz Evrope i Sveta, osvoji 2.mesto.

Sjajna godina u pojedinačnoj i klupskoj karijeri, krunisana je pozivom u omladinsku reprezentaciji Srbije, gde je zabeležio nekoliko odličnih nastupa. Kao rezultat svega urađenog došlo je i šahovsko zvanje inter majstora, koje je obeležilo njegovu izvanrednu šahovsku 2019.godinu.

Lučani Info / Radio D