Najveći uspeh u školskom sportu u 2019. godini, napravili su karatisti Karate kluba „Mladost“, učenici OŠ „Milan Blagojević“ i SŠ „Dragačevo“

Najveći uspeh u školskom sportu u 2019. godini, napravili su karatisti Karate kluba „Mladost“, učenici OŠ „Milan Blagojević“ i SŠ „Dragačevo“, koji su izborili plasman na državno školsko prvenstvo.

Učenici OŠ „Milan Blagojević“, Danilo Marić, Lazar Aleksić i Nikola Ćebić, kao i učenica SŠ „Dragačevo“ Irena Filipović, uspešno su prebrodili prvu fazu kvalifikacija u Lučanima, a zatim i na prvenstvu Centralne Srbije, koje je održano u Čačku, zauzeli jedno od prva tri mesta, što im je omogućilo plasman na državno prvenstvo u Pančevo. Na finalnom prvenstvu koje je održano 9.marta u hali „Strelište“ na takmičenju u borbama, Danilo Marić je osvojio 5, Lazar Aleksić 9, a Nikola Ćebić 10.mesto, dok je srednjoškolka Irena Filipović zauzela 9.mesto u katama.

Ovi rezultati imaju dodatni značaj, ako se uzme u obzir činjenica, da je jedan mali karate klub, u konkurenciji znatno većih klubova i škola, koji dolaze iz znatno većih gradova, kvalitetnim i predanim radom uspeo da pripremi svoja 4 takmičara za plasman na državno prvenstvo.

Lučani Info / Radio D