„NAROD ZA IZDAVANjE“, 4. decembra u SKC-U: Bećković, Ković, Kecmanović i Kapor o novoj knjizi Milana Ružića

O novoj knjizi Milana Ružića „Narod za izdavanje“, u sredu 4. decembra u 19 časova u Studentskom kulturnom centru govoriće Matija Bećković, Miloš Ković i Vladimir Kecmanović, dok će moderator biti književnica Vesna Kapor.

U recenziji nove knjige mladog pisca i kolumniste „Iskre“, Emir Kusturica je napisao:

Jedan od mladih pisaca koji vjeruje u apostolsko hrišćanstvo, daroviti Milan Ružić ostaje jedan od onih koji pišu i ne misle samo razumom, nego i srcem. Ovom knjigom potvrđuje da su elementi hipostazijskog hrišćanstva prisutni u temama i brigama koje tematski izražava Ružić u svojoj knjizi.

Sa mnogo oštroumnih zapažanja, darom „lake ruke” ispisuje stranice koje plijene rečenicama, ali i čitavim poglavljima koje mire ideju razuma i srca.

Matija Bećković je odavno rekao kako u Ružiću vidi sebe od pre pedeset godina i dodao da će onaj ko pročita njegovu novu knjigu „Narod za izdavanje“ videti kako su počinjali oni koji su daleko dogurali.

Sa druge strane, još jedan od najavljenih učesnika promocije, istoričar Miloš Ković, rekao je o Ružiću sledeće:

Milan Ružić dolazi iz srca prave Srbije, koja je bila, koja jeste i koja će biti. Hrabar i duhovit, ispoveda nepogrešiv i nepromenjiv sistem vrednosti. Podseća na naše velike pretke sa Cera i Kolubare i govori u ime naše dece, onih koji tek dolaze. Sav je izliven od jednog komada, od tvrdog i masivnog materijala. Njegova reč nosi slutnju istinskog smisla, ima snagu proživljenog iskustva i polet prave, autentične umetnosti.

Ova knjiga je objavljena u ediciji „Glasovi“ Službenog glasnika, a urednik je Vladimir Kecmanović koji je rekao da iako mlad čovek i mlad pisac, Milan Ružić u književnost ulazi stilski suptilno, kao iskusan umetnik, što ga čini retkom zverkom, kojoj valja pratiti trag.

Iskra