Nemanja Matijašević iz Lučana – najbolji sportista opštine Lučani za 2019. godinu!

Nemanja Matijašević, nacionalni reprezentativac u paraatletici u disciplini skok u dalj, na Svetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiju, održanom u novembru 2019. godine, osvojio je 5. mesto. U finalu ovog tekmičenja, u konkurenciji 19 skakača, ostvario je skok od 6 metara i 88 centimetra i tako popravio svoj lični rekord za 6 centimetara. Znatno mlađi od konkurencije potvrdio je odliku velikog sportiste, jer je u finalu najveće svetske smotre u ovom sportu, dva puta pomerao granice svog najboljeg rezultata.

Predanim i napornim radom, tokom cele 2019.godine, taktički je tempirao formu za glavni događaj sezone. Obzirom da već odavno nema konkurenciju među paraatletičarima u našoj zemlji, koristio je redovna atletska prvenstva kako bi se što bolje pripremio za odlazak u Dubai. Najveći Nemanjin rezultat na domaćoj sceni, koji se izdvaja u 2019. godini, je osvojeno treće mesto na državnom atletskom prvenstvu, ostvareno u konkurenciji državnih reprezentativaca i osvajača medalja sa najvećih svetskih takmičenja.

Skokom od 6 metara i 88 centimetra ostvarenom na Svetskom prvenstvu u Dubaiju, Nemanja je obezbedio vizu za paraolimpijske igre koje će se naredne godine od 24.avgusta do 05.septembra održati u Tokiju.

Nemanja Matijašević je rođen 1998.godine, veoma je predan, radan i uporan sportista, koji svoj kvalitet potvrđuje iz godine u godinu. Već ima iskustvo osvajanja odličja sa najvećih paraatletskih takmičenja, zahvaljujući čemu je i postao nosilac nacionalnog priznanja. Sigurno da je pred njim blistava karijera puna odličnih rezultata. Uporedo sa aktivnim bavljenjem sportom, Nemanja je posvećen nauci, jer je redovan student Mašinskog fakulteta u Beogradu. Pored želje da uskoro postane mašinski inženjer, sve misli su mu usmerene ka Paraolimpijskim igrama u Tokiju, gde želi da napravi rezultat za pamćenje.

Lučani Info / Radio D