Nestao Dragačevac iz sela Grab: Pet dana traje potraga za Antonijem, kuća ostala otključana a od njega ni traga, ni glasa

Već peti dan traje aktivna potraga za Antonijem Vasovićem (88) iz dragačevskog sela Grab, zaseok Vasovići, kome se svaki trag gubi od srede. Njegov sin Mikan ističe da je su ga 31.12. zvali rano ujutru, ali da nikakav odovor nisu dobili, prenosi agencija RINA.

„Prethodno smo se čuli u sredu veče. Ujutru smo ga zvali nije se javljao, a poziv smo ponavljali na svakih 15 minuta do nekih 10 sati i nije bilo odovora. To nam je odmah bilo čudno, jer bi uvek odgovarao na naše pozive, a svakodnevno smo se čuli nekoliko puta“, rekao je Mikan za RINU.

Odmah su krenuli do seoskog domaćinsta u kom je nestali Antonije živeo, ali su kuću zatekli praznu, otključanu, a svetlo je bilo upaljeno.

„Videli smo da se obukao i obuo, a kako je bilo otključano pomislili smo da je tu negde u komšiliku. Sve smo pretražili, međutim nigde ga nije bilo. Niko ga nije ni čuo, ni video. Od tada se aktivno traga za njim, a osim porodice, rodbine, komšija i prijatelja u potragu se uključila i policija“, kaže Mikan.

On ističe da njegov otac nije bio dementan i da je bez obzira na svoje godine bio vrlo vitalan i aktivan.

„Molimo sve ukoliko imaju neku informaciju o njemu, da jave nadležnim organima“, izjavio je Mikan.

Lučani Info / RINA