Novih 10,5 kilometara asfalta u Dragačevu

Opština Lučani je od početka ove godine, sa građanima potpisala ugovore po modelu učešća tri prema jedan za asfaltiranje 11 putnih pravaca u 8 mesnih zajednica naše opštine. Ukupna vrednost potpisanih ugovora je oko 79 miliona dinara za oko 10,5 kilometara putnih pravaca, s tim što je na osnovu modela tri prema jedan, opština obezbedila 59 miliona, dok su zainteresovani građani sakupili 20 miliona dinara.

Predsednik Privremenog organa opštine Lučani, Milivoje Dolović, navodi da su od početka godine, potpisani ugovori za asfaltiranje puteva u zaseoku Ružići u Rasovacu, Jovaševići u Markovici, Krasići, Vasilići i Tomaševići u Donjoj Kravarici, Đurino brdo u Gornjoj Kravarici, Brezovac u Negrišorima, Milekići u Viči, Đedovići i Nikolići u Dljinu i Carevići u Goračićima. Iz prethodne godine ostalo je još 5 kilometara putnih pravaca za asfaltiranje po ugovorima sa građanima čija je realizacija u toku.Takođe je planirano asfaltiranje 25 do 30 kilometara opštinskih puteva prvog i drugog reda, a te radove će finansirati preduzeće „ Putevi Srbije“.

Predsednik kaže da je vidno interesovanje naših građana za asfaltiranje zaseočkih puteva po modelu tri prema jedan, gde na svaki dinar građana, opština obezbeđuje tri iz budžeta. On ističe da je opština Lučani definisala strateški cilj da se što više putnih pravaca, kako opštinskih tako i zaseočkih stavi pod asfalt i tako omogući svim našim sugrađanima kvalitetniji život, posebno u ruralnim sredinama.

„Tokom prethodne dve, tri godine asfaltirano je oko 140 kilometara puteva na našoj teritoriji, od čega je devedeset odsto iz budžeta države, dok je ostalo finansirao opštinski budžet u saradnji sa građanima. Na teritoriji opštine imamo ukupno oko 180 kilometara opštinskih i oko 800 kilometara nekategorisanih puteva koji se poslednjih godina uvode u funkcionalni red“, navodi Dolović.

Lučani Info / Radio D