Obaveštenje OŠ “Milan Blagojević“ iz Lučana za roditelje budućih prvaka – Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu

Na osnovu dopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije obaveštavamo roditelje/zakonske zastupnike dece o sledećem:

  1. Od 01.04.2020. godine biće Vam omogućeno da elektronskim putem iskažete interesovanje za upis deteta u određenu školu (našu školu) preko Portala eUprava …https://ezakazivanje.euprava.gov.rs/#pretraga.
  2. Usluga se zove Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu.
  3. Na taj način roditelji/zakonski zastupnici budućih prvaka ostvaruju komunikaciju sa školom u koju će kasnije biti upisano njihovo dete (škole evidentiraju zainteresovanost roditelja/zakonskih zastupnika za upis deteta u našu školu).
    Napomena : Ukoliko roditelj/zakonski zastupnik ne iskaže na ovaj način zainteresovanost, ne dovodi se u pitanje upis deteta u prvi razred osnovne škole.
  4. Roditeljima/zakonskim zastupnicima koji su preko ove usluge iskazali interesovanje, elektronskom poštom biće poslata notifikacija (obaveštenje) o datumu upisa u osnovnu školu (nakon definisanja upisa od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja).
  5. Na Portalu eUprava biće dostupna usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje (omogućiće roditeljima/zakonskim zastupnicima da jednim dolaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu, a nakon upisa, istog dana, pedagoško-psihološka služba vršiće testiranje deteta).

Lučani Info / Foto: Radio D