Obaveštenje Predškole ustanove “Naša radost” Lučani

Zbog odluke o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji i odluke o prekidu rada svih predškolskih ustanova, želimo da vas obavestimo o merama koje smo preduzeli i aktivnostima koje planiramo u narednom periodu, prateći uputstva Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (od 18.03. i 23.03.2020. godine):

  1. Roditelji ne plaćaju usluge predškolske ustanove od trenutka kada je uvedeno vanredno stanje u državi (16.mart) do završetka vanrednog stanja.
  2. U toku je aktivacija elektronske prijave dece za upis u vrtić (E-vrtić), a dok portal zvanično ne počne sa radom upis dece svih uzrasta vršiće se putem upisnica koje možete dobiti u ustanovi, dva dana u sedmici ponedeljkom i četvrtkom u periodu od 9,00 do 11,00 časova ili skinuti sa sajta predškolske ustanove.
    Za upis dece osim upisnice neophodan je i izvod iz matične knjige rođenih.
  3. Za sve informacije vezane za upis dece u Predškolsku ustanovu „Naša radost“ Lučani, možete se informisati preko dežurnog telefona 0642233594 radnim danima u periodu od 9 do 15 časova.

Prema preporukama Ministarstva prosvete vaspitači i medicinske sestre uključene su u realizaciju vaspitno-obrazovnih aktivnosti elektronski putem preko viber grupa, maila i drugih socijalnih mreža. Na ovaj način roditelji i vaspitači komuniciraju u cilju lakšeg animiranja dece i stvaranja pozitivne atmosfere u porodici tokom trajanja vanrednog stanja. U rad grupa uključen je i stručni saradnik. Vaspitno i stručno osoblje radi od kuće i kroz različite vidove komunikacije možete im slati predloge, sugestije, kao i dokaze rada sa decom u vidu fotografija, snimaka, izjava..

Hvala na razumevanju i strpljenju. Budite pozitivni, uživajte u vremenu koje provodite sa svojom porodicom. Držite se zvaničnih preporuka. Vodite računa o ličnoj higijeni. Vodite računa o svom zdravlju i zdravlju vaših bližnjih, i vidimo se uskoro.

Lučani Info / PU “NAŠA RADOST“ LUČANI