Obeležen „Svetski dan energetske efikasnosti“ u OŠ “Akademik Milenko Šušić“

Opština Lučani je odabrala OŠ “Akademik Milenko Šušić“ da na poseban način obeleži „Svetski dan energetske efikasnosti“.

Pokrovitelj ove aktivnosti je GIZ u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Inače, ovaj dan se obeležava svakog 5.marta i ima za cilj podizanje svesti o da je neophodno smanjiti potrošnju električne energije kroz razumno i održivo korišćenje energetskih resursa. Potrebno je da se kao pojednici zapitamo koliko i na koji način mi možemo doprineti ovom globalnom cilju?

Učenici prvog i drugog ciklusa OŠ “Akademik Milenko Šušić“ u Guči su, u okviru vannastavnih aktivnosti, uživali u društvenoj igri “Igraj za energiju”. Pored toga što su širili svest o učenju uz igru, proširivali su svoja znanja o važnosti električne energije i štednji prirodnih resursa.

Učenici, iz izdvojenog odeljenja u Gornjoj Kravarici, obratili su se donatorima rečima: “Zahvaljujemo se što ste nas obradovali ovom igrom i što ste nas podstakli na učenje kroz igru.”

Nakon igrolikog učenja, učenici su izrazili želju da se ponovo okupe u cilju ponavljanja sadržaja koji se mogu koristiti u svakodnevnom životu.

Lučani Info / Radio D