Obrazovni profili srednje škole “Dragačevo” za školsku 2020/2021

Srednja škola “Dragačevo” i ove godine nudi niz izuzetnih obrazovnih profila za buduće srednjoškolce.

Gimnazija opšti tip u Guči nudi srednjoškolcima preduslov za nastavak školovanja na svim fakultetima. Nastavni kadar je odličan, a učenici godinama postižu zavidan uspeh na takmičenjima.

Profil finansijski administrator u Guči naglasak stavlja na praktičan rad i znanje učenika. Učenici imaju mogućnost da se kroz virtuelna preduzeća i učeničke kompanije osposobe za rad po završetku školovanja i da steknu preduzetnički duh. Ovaj smer je četvorogodišnji i omogućava učenicima da nastave školovanje.

Bravar je trogodišnji obrazovni profil u Guči koji učenicima omogućava da nakon završetka školovanja pravilno izaberu materijal, izrade proizvod i da pravilno upotrebljavaju i održavaju sredstva rada. Bravar izrađuje i popravlja rezni i stezni alat, obrađuje limove i cevi, vrši montažne radove na građevinskim objektima, što omogućava odličnu prođu i brzo zaposlenje učenicima koji završe ovaj trogodišnji profil.

Hemijsko – tehnološki tehničar u Lučanima je profil koji pokriva široki spektar proizvodnih i neproizvodnih delatnosti. Najboljim učenicima je omogućeno stipendiranje i zagarantovan posao posle završetka škole od strane Preduzeća “Milan Blagojević Namenska” iz Lučana, a oni koji upišu srodne fakultete mogu ostati stipendisti.

Lučani Info