Od korone do sada lečeno 1.835 žitelja Dragačeva

Na teritoriji opštine Lučani od početka pandemije registrovano je i lečeno 1.835 žitelja Dragačeva, saopšteno je na sednici Štaba za vanredne situacije. Kako je istaknuto, trenutno je na teritoriji opštine evidentirano 112 zaraženih.

Prema rečima direktorke Doma zdravlja Lučani dr Danice Stefanović, primetno je da je jedan od glavnih uzroka stalnog priliva pozitivnih stalna nedisciplina u poštovanju preventivnih mera građana.

Nakon svake masovne sahrane usledi povećani broj pozitivnih na kovid. Do sada je 2.690 naših sugrađana vakcinisano i revakcinisano dok je 1.557 građana primilo prvu dozu i sledi njihova revakcinacija koja se isključivo mora obaviti u domovima zdravlja Lučani i Guča – istakla je doktorka Stefanović.

Ona je navela da je od 21. aprila organizovana vakcinacija bez zakazivanja u domovima zdravlja u Lučanima i Guči kao i u seoskim ambulantama.

Do kraja maja planirano je da broj vakcinisanih sugrađana sa obe doze bude preko 4.000, kako bismo dostigli uslove usporenog zaražavanja sa lakšom kliničkom slikom. Od primarnog značaja za usporavanja virusa su fizička distanca, nošenje maske i izbegavanje svakog vida okupljanja, posebno za predstojeće praznike, Vaskrs i Prvi maj – navela je dr Stefanović.

Lučani Info / Morava Info