Od Lučana do Guče sad se može samo preko Jelice, most podelio Dragačevo

Reka Bjelica koja protiče kroz Dragačevo, već decenijama pravi probleme meštanima.

Na stotine domaćinstava tokom prethodnih godina je poplavljeno, a sada je od nadzorne komisije iz Puteva Srbije stigao izveštaj da su i dva mosta koja spajaju Guču i Lučane u – katastrofalnom stanju.

“Mostovima gazduju Putevi Srbije. Kineska kompanija koja izvodi radove na izgradnji dela autoputa od Preljine do Požege zatražila je od njih dozvolu za masovnu eksploataciju zemlje preko tih mostova, nakon čega je poslata komisija, utvrđeno stanje i zabranjen je teretni saobraćaj”, izjavio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović za RINU.

Zabranjen saobraćaj za teretna vozila, foto: RINA

Tom odlukom u najvećem problemu jesu meštani koji umesto da pređu samo dvadeset kilometara, sada moraju voziti tri puta dužim putem preko planine Jelice.

“Ovom deonicom sam prolazio svaki dan jer vozim cisternu, sada je to nemoguće. Moram ići preko okolnih sela da bih stigao do Guče. Mnogo je teže i zahtevnije, troši se više goriva”, požalio se vozač kog je policija vratila sa mosta u Lučanima.

Rešenje za ovaj problem je u rukama preduzeća Putevi Srbije, koje je već preduzelo prve korake kako bi bilo olakšano svakdonveno funkcionisanje na ovoj deonici.

Most oštećen u brojnim poplavama, foto: RINA

“Započeta je izrada projektno – tehničke dokumentacije, a nakon toga se očekuje građevinska dozvola i početak radova na rekonstrukciji. Nadamo se da će vozači imati strpljenja jer je u pitanju njihova, ali i bezbednost drugih vozača koji ovuda prolaze”, rekao je Dolović.

RINA / Lučani Info