Održana 80. sednica Opštinskog veća

U Lučanima je danas održana 80. sednica Opštinskog veća.

Jednoglasno je usvojen predlog Statuta opštine Lučani koji je usklađen sa Zakonom o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi. Ovaj predlog Statuta prošao je javnu raspravu, i nakon dobijanja saglasnosti od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu usvojiće ga Skupština opštine Lučani. Po novom Statutu naredni skupštinski saziv u opštini Lučani imaće 35 odbornika, opštinsko veće brojaće 7 izabranih i 2 člana po funkciji, predsednik opštine moći će da ima najviše dva pomoćnika za koje Statutom neće biti određeni kriterijumi o visini stručne spreme.

Ceo predlog novog Statuta urađen je u skladu sa Zakonom i u duhu ekonomije i uštede, rekla je predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.

Na 80. sednici Opštinskog veće usvojen je i predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Lučani za 2018. godinu. Prvim rebalansom budžeta u ovoj godini planirani su prihodi u iznosu od 746 miliona dinara, dok su planirani rashodi u uznosu od 772 miliona dinara. Bilans je najviše povećan preduzeću „Dragačevo putevi“ kao i JKP „Komunalac“. Rebalansom će više novca dobiti i Dečji vrtić „Naša radost“, Dom zdravlja Lučani za sanaciju ambulante u Goračićima, osnovna i srednja škola u Lučanima, kao i sredstva javnog informisanja.

Članovi OV na 80. sednici usvojili su i predlog grupe građana „Jedan tim“ za dodelu nagrade paraolimpijcu Nemanji Matijašević iz Lučana koji je osvojio srebrnu medalju na evropskom takmičenju u skoku u dalj.