Održana sednica Skupštine opštine Lučani

Zbog rekonstrukcije Skupštinske sale, sednica Skupštine opštine Lučani održana je danas u bioskopskoj sali Doma kulture u Lučanima. Sednici je prisustvovalo 25 odbornika koji su najpre, usvojili Statut JP “Rzav” Arilje. Statutom se predviđaju tri člana u Nadzornom odboru ovog preduzeća, gde je jedan stalni član iz grada Čačka kao najvećeg osnivača, drugi član je iz reda zaposlenih a treći iz ostalih opština osnivača, koji se menjaju na svake četiri godine.

Odbornici su zatim usvojili i program poslovanja JKP “Duboko” za tekuću godinu u okviru koga je izvršena preraspodela sredstava za značajan projekat prekogranične saradnje koji se odnosi na sistem selekcije komunalnog otpada iz domaćinstava u prigradskim naseljima Užica i Tuzle. Usledila je i korekcija u planu investicija za nabavku dva kamiona za projektne partnere IPA donacije kao i za izradu novih projekata JKP “Duboko” za: stabilizaciju deponije, izmenu regulacionog plana upravljanja otpadom, izradu pretovarne stanice Čajetina , korišćenje deponijskog gasa kao i projetka za tretman otpada.

Na sednici su utvrđeni i predlozi odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine kao i o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine. Usledilo je i utvrđivanje rešenja o obrazovanju Komisije za imenovanje direktora JP “Dragačevo putevi”, doneta odluka o sprovođenju javnog konkursa i definisan javni konkurs za izbor direktora.

Doneta su i rešenja o razrešenju starog i imenovanju novog Upravnog odbora predškolske ustanove “Naša radost” Lučani kao i člana školskog odbora SŠ “Dragačevo” Guča.

Na sednici su usledila i pitanja i predlozi odbornika vezano za realizaciju započetih investicija, rekonstrukcija škola i sportske hale, asvaltiranje određenih putnih pravaca, vodovodnih sistema.

Zamenica predsednice Skupštine, Zorica Kovačević, koja je predsedavala sednicom je izvestila odbornike o okončanju asvaltiranja putnog pravca od Jelice do manastira Sretenje.

Radio D