Održana Skupština Podružnice Moravičkog okruga u organizaciji Biblioteke opštine Lučani

U utorak, 25. septembra 2018. godine, sa početkom u 10 časova u zgradi Starog Načelstva u Guči, u organizaciji Biblioteke opštine Lučani u Guči održana je Skupština Podružnice Moravičkog okruga.

Na Skupštini su prisustvovali članovi Podružnice iz biblioteka Moravičkog okruga: Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” Čačak, Biblioteke „Braća Nastasijević” iz Gornjeg Milanovca, Biblioteke „Svetislav Vulović” iz Ivanjice, Muzeja rudničko-takovskog kraja iz Gornjeg Milanovca ,školskih bibliotekara iz Čačka i Biblioteke opštine Lučani u Guči koji su ujedno bili i domaćini ove podružnice.
Direktor Biblioteke opštine Lučani u Guči Slavko Radosavčević pozdravio je prisutne kolege ,poželeo dobrodošlicu i uspešan rad.

 

 

O Predlogu programa rada za tekuću godinu govorila je predsednica Podružnice MO BDS Marija Petković. Predsednik Bibliotekarskog društva Srbije dr Bogdan Trifunović govorio je o planiranim aktivnostima predstavljanja rada članova Podružnice na XV konferenciji BDS „Inovacije i trendovi u bibliotekarstvu” koja će ove godine biti održana od 12. do 14. decembra u Čačku i Beogradu , i pozvao je na što veće učešće u programima „Knjiga povezuje ljude“ na 63. Sajmu knjiga. Takođe se osvrnuo na trenutni položaj zaposlenih u kulturi sa posebnim naglaskom na zaposlene u bibliotekama i predlog dela zakona koji se odnosi na platne razrede.

 

 

Nakon završetka Skupštine Podružnice, Biblioteka opštine Lučani u Guči organizovala je izlet u selo Goračiće i posetu Muzeju Goračićke bune i Crkvi Rođenje Presvete Bogorodice, najstarijoj svetinji u Dragačevu, kao i OŠ „Goračići”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *