Oktobar u Kulturnom centru u Guči

Početkom oktobra, u okviru DEČIJE NEDELjE, obradovaćemo naše najmlađe interesantnom pozorišnom predstavom – „POTRAGA ZA KRILIMA“.

Obeležićemo dan naše ustanove – 14. oktobar. Na taj dan, davne 1961. godine, u porti crkve Svetog Arhangela Gavrila, održan je prvi Dragačevski sabor trubača. Taj dan se slavi i kao dan naše ustanove. Tada ćete moći uz prigodan kulturno –umetnički program da uživate u zvuku po kojem je naš kraj prepoznatljiv – zvuku trube. Takođe, kroz priču, istorijat Sabora, fotografije i video snimke, zajedno ćemo baciti pogled u prošlost, osvrnuti se na Sabor, danas, kao i planove za budućnost.

Za kraj oktobra, spremili smo vam odličnu pozorišnu predstavu – „IDEALNA POLOVINA“, sa sjajnom glumačkom ekipom koja će vas, sigurni smo, osvojiti.

Ne zaboravite, počela je i besplatna škola tkanja. I ove godine, besplatna škola tkanja realizuje se uz pomoć sredstava Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.

Ujedno vas pozivamo da od ponedeljka do petka, na spratu Muzeja trube posetite i stalnu postavku “Rajka Borojević – heroina jednog vremena”.

Do skorog viđenja.

Kulturni centar opštine Lučani, Guča