Organizovana podela dezinfekcionog sredstva građanima

Opštinski štab za vanredne situacije je instalirao cisterne sa dezinfekcionim sredstvom u naseljenim mestima Lučani i Guča.

Hiljadu litara natrijum hipohlorita je pripremljeno u propisanoj razmeri i instalirano je u cisternama na javnim površinama u centru Lučana i Guče.

Građanima će biti dostupno svakodnevno preuzimanje do dva litra ove tečnosti po domaćinstvu. Cisterna u Lučanima je postavljena na zelenoj površini pored zgrade Opštinske uprave a u Guči kod spomenika Trubaču.

Danas od podne JKP „Komunalac“ Lučani će obaviti dezinfekcija ulica u naseljenom mestu Guča dok u Lučanima ta aktivnost sledi nakon policijskog sata.

Narednih dana, do kraja sedmice će ponovo biti dezinfikovane sve stambene zgrade kao i ustanove javnih namena. Javno komunalno preduzeće pojačano vrši iznošenje smeća iz svih naseljenih mesta.

Podsećanje je opština Lučani izvršila nabavku hiljadu litara natrijum hipohlorita koji se koristi u rastvoru sa vodom i daje ukupnu količinu od 10 hiljada litara sredstva za dezinfekciju.

Opštinski kol centar u Lučanima i Guči i dalje aktivno radi od 7 do 15 sati i prihvata sve pozive naših građana koji nisu u mogućnosti da izvrše nabavku hrane i lekova. Opštinska uprava moli sve mlađe sugrađane da pomognu svojim roditeljima, starijim komšijama, prijateljima i poznanicima u redovnoj nabavci osnovnih životnih namirnica dok traje vanredno stanje.

Lučani Info / Foto: Radio D