Ovaj čovek je među najhumanijim u Srbiji, veliko srce kuca u grudima Siniše Nikitovića: Najveće priznanje za njegova dobra dela su osmesi na licima ugroženih, ali njegov rad u Lučanima se ne zaboravlja

Retki su oni koji nisu čuli za ime sveštenika Siniše Nikitovića. Ovaj nadaleko poznati humanitarac službujući u Guči i Prilikama i sada kao službenik niške Eparhije i kordinator Verskog Dobrotvornog Starateljstva Eparhije niške ,,Dobri Samarjanin” u prethodnim godinama nahranio je na stotine gladnih i uz pomoć svoje viber grupe obezbedio krov nad glavom i vratio osmeh na lice. Njegova doba dela svakako nisu ostala neprimećana, pa je povodom dana opštine Lučani dobio i prestižno Priznanje 10. jun.

“Ne možemo i nećemo da zabaoravimo sva njegova dobročinstva koja je činio neposredno i preko tada već viber grupe „Dobri Samarjanin“ koju je osnovao i sa svojim članovima i prijateljima materijalno i duhovno pomogao deci iz opštine Lučani i nekoliko stotina porodica , javnih ustanova u celoj Srbiji. Zato je dodela ovog priznanja samo mali znak zahvalnosi za sve ono što je uradio”, rekao je za RINU Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

Njegovu i humanost njegovih mnogih saradnika nije zaustavila ni epidemija korona virusa, a baš tada su radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje. Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara.

Zbog svojih dobrih dela sveštenik Siniša Nikitović poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je osim sada u Lučanima dobio i nagradu opštine Ivanjica.

Lučani Info / RINA