Ove godine neće biti dodeljena nagrada “Verica Barać“

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije je objavio da ove godine zbog epidemije neće dodeljivati nagradu „Verica Barać“ za individualni doprinos borbi protiv korupcije.

Nažalost, kovid-19 pandemija koja traje već deset meseci, uticala je na živote svih građana i onemogućila je uobičajene aktivnosti oko dodele nagrade – navodi se na sajtu Saveta.

Savet je sva svoja raspoloživa sredstva za nagradu, uključujući i jednomesečne naknade, vratio u republički budžet, kao doprinos borbi protiv pandemije.

Savet je naveo da je uveren da ima veliki broj zaslužnih pojedinaca koji se bezrezervno bore protiv korupcije i da iskazuje poštovanje prema njihovim naporima.

Nagrada „Verica Barać“ se dodeljuje od 2012. godine u čast predsednice Saveta koja je preminula te godine. Dobitnici tog priznanja su Rodoljub Šabić, Zagorka Golubović, Vladimir Radomirović, Danica Vučenić, radio-emisija „Talasanje“, Predrag Koraksić – Koraks, Dušan Teodorović, Dušan Petričić, nedeljnik „NIN“ i njegov urednik Milan Ćulibrk i sudija Apelacionog suda Miodrag Majić.

Lučani Info / Beta