Palma krenuo da kupuje glasove u Gornjem Dragačevu

Milanka Milekić, supruga Milenka Milekića i majka Slađana Milekića, prvog i drugog na listi Jedinstvene Srbije za izbore u opštini Lučani, nudila je danas u mestu Viča 1.000 za glas, odnosno 15.000 dinara za 15 glasova.

Bitno je istaći, Milanka Milekić je zaposlena u lokalnoj poreskoj administraciji u Lučanima, a Milenko radi u prinudnoj naplati Ministarstva finansija, što otvara sumnju i na druge modele pritisaka na stanovnike Gornjeg Dragačeva, jer Viča nije izolovan slučaj. 

Pristalice Dragana Markovića Palme, nude novac za glasove i u drugim mestima opštine Lučani. Stanovnici ovih mesta upozorili su policiju, jer znaju da za krivično delo korupcije odgovaraju i oni koji nude i oni koji prime novac. 

Kako saznaje naša redakcija, koja je razgovarala sa nekima od onih koje su Milekići kontaktirali, slučaj kupovine glasova, prijavljen je policiji. 

Pored zabeležene kupovine glasova, Palmine pristalice i u opštini Lučani koriste oproban recept. Bez ikakve infrastrukture, pozivajući se na koalicione partnere i predstavljajući  uspešne projekte Srpske napredne stranke kao svoje, manipulišu osećanjima glasača.

Nerealna obećanja, koja se često kose sa zakonima naše Države, prihatljiva su uhu slušalaca, ali nikako ne mogu da se sprovedu u realnom životu. Stanovnici opštine Lučani to znaju, pa su sa osmehom slušali Palmine bajke. 

Ipak, pokušaj korupcije očigledno neće da prećute. 

Foto: Zoran Ilić