Plavo-beli spremni za duel sa Partizanom

Fudbaleri Mladosti u subotu od 15:00 časova dočekaće ekipu Partizana u okviru 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije. Tim povodom u prostorijama kluba održana je konferencija za štampu na kojoj je govorio šef stručnog štaba plavo-belih, Goran Stanić.

Na početku svog obraćanja pozdravio je sve prisutne i izrazio zadovoljstvo što su u velikom broju došli na ovu konferenciju. Potom se osvrnuo na predstojeću utakmicu:

“U subotu nas očekuje duel sa Partizanom na domaćem terenu, to je do sada za nas najteža utakmica u ovom delu sezone. Ovo kažem iz razloga što Partizan iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje. Dosta su promenili igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu i sada su sve uigraniji, što pokazuju rezultati u domaćim takmičenjima, a i u Evropi. Sa druge strane Mladost u ovogodišnjem prvenstvu igra promenljivo, međutim rezultat iz prethodnog kola, kada smo savladali ekipu Inđije u gostima, daje nam pravo da se nadamo dobrom rezultatu u ovoj utakmici. Mi smo ovu reprezentativnu pauzu iskoristili veoma dobro, kvalitetno smo radili i očekujem da već u subotu taj rad donese određeni rezultat”.

Potom su usledila pitanja prisutnih novinara, a prvo od njih se odnosilo na to, kakvu je taktiku najdelotvornije spremiti za Partizan, obzirom da crno-beli igraju sve bolje i bolje, ali su u nekim mečevima znali i da kiksnu:

“Kao što sam već rekao, ovu reprezentativnu pauzu smo iskoristili da unapredimo našu igru i pripremimo se za duel sa Partizanom. Poznato vam je da su oni imali i nekih lošijih izdanja, pre svega protiv Voždovca i TSC-a. Ja o tim njihovim manama neću govoriti javno, ali mi smo to videli i trudićemo se da i mi Partizana ranimo na takav način”.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se i na moguću opterećenost igrača Partizana utakmicom protiv Mančester Junajteda, koju igraju samo nekoliko dana posle duela u Lučanima i da li ta činjenica može biti prednost za ekipu Mladosti:

“Ja bih voleo kada bi se oni tako ponašali i unapred mislili na evropski duel, ali smatram da su oni profesionalci i da će dati dvesta procenata svojih mogućnosti na utakmici u subotu. Mi ćemo se tako i postaviti u ovom meču, ne očekujem da će nam to biti olakšavajuća okolnost”.

Mladost je u prošloj sezoni dva puta odigrala nerešeno sa Partizanom, što je bio slučaj i u ranijim sezonama. To dokazuje da plavo-beli uvek pružaju dobre partije protiv crno-belih, posebno u Lučanima:

“Protiv Partizana u Lučanima smo pravili dobre rzultate, nadam se da će to biti i sada. U odnosu na prethodnu sezonu i jedna i druga ekipa promenile su dosta igrača, ali mislim da je naš tim ostao bez značajnijih fudbalera za igru tima. Mi u ovoj sezoni još uvek tražimo našu igru, ide na nabolje, ali dosta sporije, ipak mi od tog koncepta nećemo odstupiti”.

Cena ulaznice za ovaj meč iznosi 500,00 dinara za sve tribine. I za ovu utakmicu važe sezonske karte i sa njima je moguć ulaz samo na istočnu tribinu. Istočna tribina biće namenjena domaćim, a zapadna gostujućim navijačima.

Kapije stadiona otvaraju se dva sata pre početka meča, od 13,00 časova. Prodaja karata vršiće se na dan utakmice od 10,00 časova pa do početka meča. Iz MUP-a je stiglo obaveštenje da će na ovoj utakmici biti vršeno snimanje gledalaca. Utakmicu između Mladosti i Partizana direktno će prenositi TV Arena sport.

Radio D