Počela sa radom Kancelarija za poljoprivredu u prostorijama Načelstva u Guči

U prostorijama Načelstva u Guči juče je počela sa radom Kancelarija za poljoprivredu, koja će svakog radnog dana pružati poljoprivrednim proizvođačima opštine Lučani stručnu pomoć, kao i pomoć u popunjavanju i predaji zahteva za korišćenje subvencija kako od opštine, tako i od Ministarstva poljoprivrede.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, ističe da će kancelarija u narednom periodu posle reorganizacije rada Opštinske uprave prerasti u Odeljenje za poljoprivredu.
“Trenutno imamo tri lica koja su već zaposlena u opštinskoj upravi a bave se poslovima iz oblasti poljoprivrede. Dva lica će ostati u zgradi opštine u Lučanima u kancelariji za poljoprivredu a jedno će raditi u kancelariji u Guči”, kazao je on.

Prvi čovek opštine Lučani je kazao da je kancelarija otvorena sa željom da se izađe u susret svim građanima koji će tokom marta i aprila u postupku obnove poljoprivrednih gazdinstva moći to da urade na oba mesta.

“Posebno sam ponosan na stručnu spremu izvršne vlasti, odnosno mojih prvih saradnika. Zamenik predsednika Miloš Jovičić je doktor veterinarske medicine, dugogodišnji radnik u svojoj struci, a pomoćnik predsednika zadužen za poljoprivredu Zorica Milošević koja je diplolirani agronom, dokazana u struci u oblasti ratarstva i zaštite bilja. Njih dvoje će koordinirati radom kancelarije i poljoprivrednim proizvođačima pružati stručne savete”, tvrdi predsednik opštine Lučani.
Prema njegovim rečima budzet za poljoprivredu ove godine biće uvećan za deset miliona u odnosu na prošlu, a kroz program subvencija sredstva će biti usmerena u biljnu ali i stočarsku proizvodnju.