Počele onlajn PRIJAVE za 100 evra (link na portalu)

Ministar finansija Siniša Mali najavio je jutros u jutarnjem dnevniku javnog servisa da danas kreće prijavljivanje elektronskim putem za dodelu državne pomoći od 100 evra preko adrese idp.trezor.gov.rs.

FOTO: RTS PRINTSCREEN

Mali je rekao da je ovo lepa vest jer je dva dana ranije osposobljen sajt pa već od danas građani mogu da se prijave jednostavnim klikom na idp.trezor.gov.rs a uslovi su – važeća lična karta i prebivalište na teritoriji Srbije, a novac dobijaju svi punoletni građani.

Ko ne može onlajn, kol-centar počinje sa radom u petak, kako je i najavljeno, pa će građani moći da se za 100 evra pomoći prijave i telefonom na broj koji će biti blagovremeno objavljen.

Još lepša vest rekao je da će penzionerima isplata 100 evra krenuti već u petak i to po automatizmu jer oni ne moraju da se prijavljuju.

Za isplatu ove pomoći država je izdvojila 60 milijardi dinara, a ministar je rekao i da će prijava za 100 evra trajati do 5. juna, te da će se isplata vrštiti sukcesivno, na svakih pet dana.

Za 100 evra prijavilo se 500.000 građana za tri sata

Za prvih sat i 40 minuta od kako je omogućeno onlajn prijavljivanje za 100 evra pomoći prijavilo se 100.000 građana, rečeno je u Ministarstvu finansija a potom i dodato da se za tri sata prijavilo 500.000 građana.

Prijava izgleda ovako:

FOTO: IDP.TREZOR.GOV.RS PRINTSCREEN
FOTO: IDP.TREZOR.GOV.RS PRINTSCREEN

Lučani Info