Počelo je asfaltiranje putnog pravca Guberevci-Milatovići

U mesnoj zajednici Guberevci počelo je asfaltiranje putnog pravca Guberevci-Milatovići u dužini 5,8 km, a ukupna vrednost radova je 37 miliona dinara.

“Ovaj putni pravac koji povezuje Rasovac, Goračiće i Guberevce sa Milatovićima, Kaonom i Vičom godinama je bio u veoma lošem stanju i lokalna samouprava nije imala sredstva ga sa sama rekonstruiše. Veliku pomoć imamo od Vlade Republike Srbije i Puteva Srbije, koji su nam, samo u ovoj godini, pomogli sa preko 500 miliona dinara za rekonstrukciju putne infrastrukture u opštini Lučani”, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Foto: Radio D

On je dodao da se trenutno radi na opštinskom putu prvog reda Turica – Tijanje – Potajnik u dužini od 5 km, Puhovo – Rankovac u dužini od 4,7 km, u Selu Lučani, u zaseoku Milovanovići 2,4 km, kao i putni pravac Groblje – Mandići i putni pravci ka manastirima Sretenje i Svete Trojice u dužini od oko 5 km.Planirana je i rekonstrukcija puta u Krstacu ka spomeniku na Bjeloševcu u dužini od 2,3 km i 4,7km puta u MZ Kaona.

Foto: Radio D

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, do kraja oktobra biće asfaltirano oko 92 kilometra puteva u opštini Lučani.

Radio D