Poznato je kad će da zagrme limeni instrumenti u Guči: Čuveni sabor trubača biće održan od 05. do 07. avgusta

Čuveni Sabor trubača u Guči već je zakazan za ovu godinu i biće održan od 05. do 07. avgusta. Očekuje se da najveća smotra limenih isntrumenata na Balkanu na leto okupi nekoliko stotina hiljada posetilaca.

„Zbog prošlogodišnjih okolnosti koje je izazvala pandemija korona virusa, uspeli smo sve da prebaziđemo i ove godine u kampanju krećemo znatno ranije i to nas raduje. U dogovoru sa medijskim pokroviteljem, koji će prenositi ovogodišnji sabor, utvrđen je i tačan datum manifestacije koja će trajati tri dana i naravno spektakulatrni koncert Bojana Suđića. Naravno, uskladili smo termine sa ostalim velikim događajima koji se istog meseca dogajaju u Moravičkom okrugu, a to su Sabor violinista Srbije i Nušićijada“, kazao je za RINU, Milivoje Dolović, predsednik privremenog organa opštine Lučani.

Organizatori uveliko pripremaju bogat program koji neguje tradiciju i običaje, a najbolji trubači ukrstiće svoje instrumente i znanje na velikoj bini.

Ove godine takmičenje će biti izuzetno neizvesno, jer nekoliko vrhunskih trubača se bori za prestižnu titulu majstora trube.

Lučani Info / RINA