Predsednik opštine Lučani upriličio doček uspešnom paraolimpijcu

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, upriličio je sa svojim saradnicima prijem za našeg sugrađanina, paraolimpijca, Nemanju Matijaševića, predsednika Paraatletske reprezentacije Srbije, Zorana Mićovića i selektora reprezentacije, Jovana Đukića.

Nemanja Matijašević iz Lučana je veliki sportski talenat koji je za kratko vreme u paraolimpijskom sportu napravio vrhunske rezultate, osvojivši drugo mesto na Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine, a na Cvetskom prvenstvu koje je održano prošle godine u Dubaiju osvojio je peto mesto. Ozbiljan je kandidat za učešće i osvajanje medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koje su zakazane za 2021. godinu.

Nemanja je nosilac priznanja „Sportista godine opštine Lučani“.
Predsednik opštine je izpazio ogromno zadovoljstvo što je Nemanja dostigao značajne rezultate već sa 22 godine i tako širom Evrope promovisao opštinu iz koje potiče.

“Zbog Nemanje, kao i svih onih koji sport smatraju prioritetom u životu mladih, opština Lučani izdvaja sve više sredstava za finansiranje čak 34 sportska kluba. Takođe, intenziviramo radove na završetku kompletne sportske infrastrukture u opštini, koja će moći da podrži i amaterski, ali i profesionalni sport u svim disciplinama”, istakao je predsednik opštine, Milivoje Dolović.

” Ovo je jedan od načina da iskažemo jedno veliko hvala našem Nemanji, koji na viteški način promoviše sporski, zdrav život, ljudske kvalitete i kraj iz koga dolazi”, dodao je Dolović.

“U opštini Lučani postoji 16 fudbalskih, 2 košarkaška, 2 odbojkaška kluba, 3 kluba borilačkih veština, skijaški, šahovski, streljački klub, kao i nekoliko škola sporta”, kaže predsednik opštinskog Spotskog saveza, Miroslav Bogićević.

Predsednik POKS-a, Zoran Mićović, zahvalio je na prijemu, istakavši da Lučani kao i čitava Srbija mogu da se ponose sa Nemanjom, jer je velika čast imati vrhunskog sportistu ovakvih potencijala u svom okruženju. On je rekao da je Nemanja sve svoje medalje već uzeo na treninzima koje redovno i vredno odrađuje sa ogromnom posvećenošću uz sportsku sreću koja je na njegovoj strani. On takođe ističe da je velikog šampiona izrodilo ovo malo mesto, a najlepše od svega je to što su njegovi lučanski drugovi proslavljali svaki njegov uspeh.

Nemanja Matijašević je ovom prilikom, pored reprezentaciji, selektoru, treneru i opštini, posebnu zahvalnost izrazio svom drugu Aleksandru Jevremoviću, profesoru fizičke kulture u OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima, koji je bio najuporniji da Nemanja stigne do reprezentacije.

“Lako sam na njemu prepoznao sve sportske potencijale, plasirao ga do reprezentacije i vinuo ga u sportske visine. Nemanja je nebrušeni dijamant koga je medalja prepoznala i odmah zablistala oko njegovog vrata. Ponosan sam na njega, jer tek slede njegove pobede”, rekao je Aleksandar Jevremović.

Lučani Info