Predškolska ustanova „Naša radost“ Lučani nastavlja sa radom

Predškolska ustanova „Naša radost“ Lučani nastavlja sa postepenom normalizacijom rada od srede 27.05.2020. godine, sledeći preporuke Ministarstva prosvete i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

U skladu sa preporukama, prostornim i materijalnim mogućnostima ustanove primaće se i deca čiji roditelji nisu u mogućnosti da obezbede potvrde od poslodavca o radnoj obavezi.

Jedini dokument koji je neophodan biće potvrda od pedijatra o zdravstvenom stanju deteta, a zbog planiranja i organizacije rada potrebno je da se najavi povratak deteta u vrtić najmanje dva dana ranije.

Kako opasnost od epidemije i dalje nije prošla, ostaju na snazi mere prevencije u ustanovi, korišćenje zaštitne opreme, održavanje distance prilikom prijema i izdavanja dece i dr.

Predškolska ustanova će i u narednom periodu nastaviti sa postepenom normalizacijom rada do punog kapaciteta, i moli roditelje da objektivno sagledaju svoje potrebe, i povratak deteta u vrtić izvrše tek ukoliko nemaju alternativni način za brigu o deci.

Obaveštavaju se roditelji da je omogućen upis dece u Predškolsku ustanovu „Naša radost“ Lučani elektronskim putem, putem Portala E-Vrtić.

Ukoliko želite da Vaše dete elektronskim putem prijavite u predškolsku ustanovu ne morate da dostavljate dokumenta, jer se ona automatski pribavljaju iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Portalu možete pristupiti direktno na sajtu E-uprave kao i na zvaničnim internet stranicama Predškolske ustanove „Naša radost“ Lučani i Opštine Lučani, gde možete videti i uputstva o korišćenju.

Lučani Info / Radio D