Predstavnici opštine i crkvene opštine Lučani zajedno obeležili Badnji dan

Danas, na Badnji dan, predstavnici opštine i crkvene opštine Lučani zajedno su obeležili Badnji dan u duhu tradicije i običaja srpskog naroda.
Po božićno drvo-badnjak rano jutros krenula je veća grupa parohijana predvođena lokalnim sveštenikom Radom Marićem ,pomoćnikom predsednika opštine Mihailom Nikolićem i odbornikom u Skupštini opštine Lučani, Slobodanom Nešovanovićem.

Uz tradicionalni pozdrav “Dobro jutro i čestit ti Badnji dan“ badnjak je isekao opštinski odbornik Slobodan Nešovanović i sa parohijanima položio ispred zgrade opštine Lučani.

“Danas kada slavimo rođenje Bogočoveka, Gospoda Isusa Hrista, pre svega oprostimo jedni drugima i kažimo: Mir Božji, Hristos se rodi. Danas je trenutak da svako od nas pogleda u svoje srce, potraži smirenje, ljubav i praštanje, što je pokretačka snaga svakog od nas i vrati se iskonskom pravoslavnom duhu svog naroda,” rekao je sveštenik Rade Marić, starešina hrama Svetog Save u Lučanima.

Svim žiteljima na području lučanske opštine, srećan Badnji dan i Božić sa željom da imaju puno zdravlja, lične i porodične sreće poželela je predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić.

Badnjak je položen i ispred Parohijskog doma, na mestu gde će biti izgrađena crkva u Lučanima kao i u preduzeću „Milan Blagojević Namenska“.