Prijave za imunizaciju i putem telefona

Imunizacija građana sa teritorije opštine Lučani počela je 20. januara i obavlja se na dva punkta, sa četiri ekipe u Domu zdravlja u Lučanima i Guči. Odziv građana je odličan i zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinu je primilo više od 600 lica, kaže direktorka Doma zdravlja Danica Stefanović.

„Za pet dana kinesku vakcinu je primilo 641 lice preko 64. godina starosti. Imajući u vidu da u opštini Lučani ima oko tri ipo hiljade starijih sugrađana, oni su kontaktirali Dom zdravlja u Lučanima i Guči gde su se za imunizaciju prijavljivali putem telefona i odziv je odličan. (Guča-032-854-536, Lučani-032-817-124). Vakcina ima u dovoljnim količinama i nema razloga za zabrinutost“, kaže direktorka Doma zdravlja u Lučanima.

Dr Danica Stefanović, direktorka Doma zdravlja, Foto: RINA,

Bez obzira da li su se građani prijavili preko E uprave ili su pozivani iz Doma zdravlja, svako ko je došao na imunizaciju primio je vakcinu, osim petoro lica kojima je pregledom utvrđeno da su kovid pozitivna , dodaje dr Stefanović.

Inače, doktorka Stefanović je u oktobru prošle godine bila kovid pozitivna kada su joj ustanovljene respiratorne tegobe, upala pluća i srčane komplikacije. Iako je smatrala da se potpuno oporavila, u ovom talasu kovida, ponovo je pozitivna na Kovid 19.

„Ovoga puta tegobe su više neurološke prirode . Simptomi su potpuno drugačiji tako da apelujem na sve one koji su preležali koronu, da što pre prime vakcinu kao i hronični bolesnici jer ako se formira imuni odgovor, on je kratkotrajan i jedina prava zaštita je vakcinacija “, dodaje dr Stefanović za GZS.

Lučani Info / GZS