Priznanje za izuzetne sportske rezultate u 2019. godini u opštini Lučani dobio je skijaš Marko Pajović

Marko Pajović je član Skijaškog kluba “Jastrebar” iz Kaone. Rođen je 2001. godine, a prve korake u ovom sportu napravio je sa svojih šest godina.

U 2019. godini ostvario je sjajne rezultate tokom takmičarske sezone, gde je kao junior, pobedio na tri seniorske trke. Sezonu je otvorio na stazi u matičnoj Kaoni, gde je ubedljivo osvojio titulu. Zatim su se nadovezale sjajne trke na stazama na Goliji i Zlataru, gde je takođe bio dominantan.

Marko je veliki skijaški talenat, koji je predanim radom, trudom i željom za usavršavanjem, zajedno sa svojim trenerima uspeo da skijašku tehniku dovede na zavidan takmičarski nivo. Svakako da deo zasluge za njegove rezultate ima i njegov matični klub “Jastrebar” iz Kaone koga vode entuzijasti, sportski radnici koji pokušavaju da u seoskoj sredini održe i unaprede uslove za funkcionisanje ovog veoma skupog sporta. Neki od najvećih poduhvata, kao što su produženje i osvetljenje staze, sigurno su pomogli Marku i njegovim naslednicima da imaju mogućnost da treniraju i usavršavaju se u što boljim uslovima.

Marko Pajović je trenutno učenik četvrte godine srednje Elektrotehničke škole u Kraljevu. Uskoro ga očekuje životna prekretnica, hoće li se posvetiti studijama i amaterski se baviti skijanjem ili će svoje skijaško umeće nastaviti da usavršava u nekom od poznatih skijaških kampova u Evropi.

Lučani Info / Radio D