Proglašenje najboljih sportista, sportskih ekipa i sportskih radnika u opštini Lučani za 2019. godinu

U Lučanima je juče organizovana tradicionalna svečanost proglašenja najboljih u sportu u opštini Lučani za proteklu, 2019. godinu.Finansiranje sporta na području opštine, vrši se iz budžeta opštine Lučani, a posredstvom Sportskog saveza.

Sportska porodica danas, u okviru Sportskog saveza opštine Lučani broji oko 1200 aktivnih sportista, koji se organizovano bave sportom, treniraju i učestvuju na takmičenjima različitih stepena organizovanosti. Na sportskim terenima naše opštine ponikli su mnogi sportisti koji su godinama uspešno nastupali za svoje klubove. U 2019.godini, klubovi sa teritorije opštine Lučani u nacionalne selekcije Srbije, od pionirske do seniorske dali su čak 15 reprezentativacva.

Na osnovu predloga sportskih klubova, udruženja i novinara i predloga svoje Komisije za nagrade i priznanja Upravni odbor Sportskog saveza opštine Lučani doneo je odluku o nagrađenima u sledećim kategorijama:

  • Najbolja sportistkinja
  • Najbolji sportista
  • Najbolja ženska ekipa
  • Najbolja muška ekipa
  • Najbolja sportska ekipa opštinske lige
  • Najbolji mladi sportista
  • Najbolji sportski radnik
  • Zaslužni sportski radnik, 1 specijalnopriznanje, kao i 5 priznanja za izuzetne sportske rezultate.

Pre zvanične dodele priznanja i nagrada, predsednik Sportskog saveza, Miroslav Bogićević, izrazio je zahvalnost našim sportistima i sportskim radnicima koji su u 2019.godini svojim sportskim rezultatima zaslužili da budu predstavljeni i nagrađeni na današnjoj svečanosti i uručio im je zahvalnice i sportske rekvizite, kako bi još više mogli da rade na svom usavršavanju.

Najveći uspeh u školskom sportu u 2019.godini, napravili su karatisti Karate kluba „Mladost“, učenici OŠ „Milan Blagojević“ i SŠ „Dragačevo“, koji su izborili plasman na državno školsko prvenstvo.

Priznanje za izuzetne sportske rezultate dobio je skijaš Marko Pajović član Skijaškog kluba “Jastrebar” iz Kaone.

Dobitnik priznanja za izuzetne sportske rezultate je i Veljko Jovičić, član je Džiu džicu kluba “Do-Rju” iz Guče.

Ove godine priznanje je dobio i jedan plivač, a to je Dušan Radonjić, član Plivačkog kluba „Mladost“ Lučani.

Na današnjoj svečanosti, nagrađen je i Aleksandar Sale Jevremović iz Lučana,profesor fizičkog vaspitanja.

Komisija za javna priznanja Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Lučani na osnovu predloga sportskih organizacija i sportskih novinara za najbolju sportistkinju u 2019.godini u opštini Lučani proglasila je Teodoru Injac, članicu Šahovskog kluba Jelica PEP iz Goračića.

Organizatori su odlučili da se zvanje najboljeg sportiste za 2019. godinu dodeli Nemanji Matijaševiću, paraatletičaru iz Lučana.

Prema odluci Sportskog saveza opštine Lučani najbolja ženska sportska ekipa u 2019.godini je ekipa šahovskog kluba „Jelica PEP“ iz Goračića.

Najbolja muška sportska ekipa za 2019. godinu jeomladinski tim FK Mladost iz Lučana.

Od 2006. godine proglašava se najbolja ekipa opštinske lige. Nosilac ovog priznanja za 2019. godinu je Fudbalski klub «Voćar» iz Kotraže.

Zvanje najboljeg mladog sportiste opštine Lučani u 2019.god. pripalo je šahisti Mladenu Rajkoviću.

Za 2019. godinu zvanje najboljeg sportskog radnika pripalo je Mirku Mijatoviću iz Lučana.

Zvanje zaslužnog sportskog radnika dodeljuje se za celokupnu karijeru provedenu u sportu. Dobitnik ove nagrade u opštini Lučani za 2019. godinu je karatista Dobrivoje Popović.

Specijalna nagrada, povodom jubileja – 20 godina postojanja i rada, odlazi u ruke Fudbalskog kluba Guča iz Guče.

Lučani Info / Radio D