Reke oštetile puteve, kako do Guče i Ivanjice

Prestanak padavina u centralnim i zapadnim krajevima Srbije i vraćanje reka u svoja korita doprinelo je nešto boljoj prohodnosti puteva. Ipak, nabujale reke i njihova izlivanja su na pojedinim putevima oštetile kolovoz, zbog čega je na pojedinim deonicama obustavljen saobraćaj.

Auto-moto savez Srbije saopštio je da putari, kao i sve ostale službe koje se nalaze u sistemu odbrane od poplava, rade na uklanjanju zaostale vode, nanosa i naslaga zemlje kako bi obezbedili nesmetan protok vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srije”, saobraćaj je obustavljen na putevima Arilje-Ivanjica i Požega-Arilje, na ulazu u Arilje.

Do Guče se može jedino iz pravca Čačka, a zatim se u ovom mestu vozači usmeravaju na alternativni put koji vodi ka Ivanjici.

Do Ivanjice se može iz pravca Sjenice kao i putem koji iz Nove Varoši vodi preko Katića i Jasenova.

Obilne padavine su uslovile otežane uslove i na području Valjeva, Ljubovije i Krupnja. Zbog izlivanja Jadra neprohodan je magistralni put koji od Valjeva vodi ka Loznici u mestu Komirić.

Saobraćaj je obustavljen i u mestu Proslop na putu Ljubovija-Pecka, a neprohodan je i pravac Zavlaka-Mojković.

Nabujala reka odnela je deo kolovoza i sa regionalnog puta Krepoljin-Despotovac, zbog čega je on neprohodan.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj na putu Majdanpek-Kučevo u mestu Blagojev Kamen, a zbog izlivanja Trmčarske reke neprohodan je put Kruševac-Jastrebac u mestu Trmčare.

Potreban je poseban oprez tokom vožnje u krajevima zemlje pogođenim poplavama zbog nanosa zemlje i mulja.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza nema zadržavanja, a na teretnim terminalima čeka se oko 120 minuta.

Lučani Info / RTS / Foto: Radio D