Rekonstruiše se put u MZ Goračići

Pre nekoliko dana započela je rekonstrukcija 2,7 kilometara putnog pravca u zaseoku Popovići u MZ Goračići, trenutno se izvode radovi na nasipanju kolovozne konstrukcije i pripreme za asfaltiranje koje se očekuje za desetak dana.

Ovaj putni pravac se asfaltira po dobro oprabanom sistemu 2 : 1 gde lokalna samouprava udruživanjem sredstava sa građanima asfaltira puteve po Dragacevu. Vrednost radova je 16,5 miliona dinara a izvođač radova je firma „Ratko Mitrović”.

Po ovom sistemu će se do kraja oktobra asfaltirati još sedam putnih pravaca gde je izvođač radova već ušao u zemljani iskop kanala i pripremu za nasipanje.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović ističe da se pored ovog asfaltiranja paralelno radi na još četiri putna pravca koji se rade uz pomoć Puteva Srbije.

“Radi se na putnom pravcu u Negriošorima u dužini od 1,7 kilometara, zatim na putnom pravcu Turica – Matića brdo u dužini od 2, 4 kilometra kao i Turica – Belica most u dužini od 500 metara i na putnom pravcu selo Guča – Bojovac – Veles u dužini od 2 kilometra”, precizirao je Dolović.

Lučani Info / GZS