Rumuni kaznili promašaje plavo-belih

Fudbaleri Mladosti doživeli su poraz u drugom kontrolnom meču na pripremama u Turskoj.

Iako to nije odraz stanja viđenog na terenu, član Super lige Rumunije Politehnika Lasi slavila je minimalnu pobedu rezultatom 1:0. U utakmici koja je prema prikazanoj igri više ličila na prvenstvenu, plavo-beli su imali potpunu dominaciju, ali je protivnik ipak na kraju slavio pobedu. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Klimavicius u 29.minutu, posle prekida, kada je bio najviši u skoku u šesnaestercu Mladosti.

Posle bolje igre ali i zaostatka od jednog gola u prvom poluvremenu, plavo-beli su u drugom delu igre krenuli u totalnu ofanziv. Ipak, nije bilo dovoljno kocentracije u završnici napada, pa ni promene rezultata. Obiora Odita je četiri puta izlazio pred protivničkog golman, ali nije uspeo da postigne pogodak. Kos je dva puta uputio udarac glavom, a lopta je oba puta završila pored stative.

Takođe, u listu strelaca imao je priliku da se upiše i Eliomar, ali je rumunski golman izašao kao pobednik iz tog duela. Bez obzira na poraz u ovom meču, stručni štab Mladosti može biti zadovoljan prikazanim na terenu, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je ekipa Politehnike Lasi na znatno višem takmičarskom nivou, jer im već za 10 dana počinje nacionalni šampionat.

Radio D / Lučani Info