Obeležavanje Dana OŠ “Akademik Milenko Šušić“

Dana 28. aprila, 2021. godine obeležen je Dan OŠ „Akademik Milenko Šušić“ u Guči.

Ukazujući na važnost pisanja o prošlim vremenima, Ivo Andrić je istakao: Arhivski materijli su živi i bogati i stvarni isto tako i isto toliko koliko i tzv. „živi“ i „stvarni“ život sam. Upravo živi su onoliko koliko mi imamo duha i stvaralačke snage da ih udahnemo, sa koliko pronicljivosti umemo da ih „pročitamo“ i da shvatimo njihovu važnost za život našeg društva, za sadašnje i buduće naraštaj.

Osvrćući se na ove reči našeg nobelovca, danas vam predstavljamo neke od najkreativnijih trenutaka i inovativnih metoda školskog života u nekoliko poslednjih godina, a povodom obeležavanja Dana škole, koji ove godine obeležavamo na neubičajen način. Da nije pandemije Kovid-19, škola bi danas zvonila pesmom i igrom.

Okupili bismo se i zajedno sa prijateljima škole proslavili ovaj veliki dan. Bila je to prilika da, kao i uvek, pozdravimo i naše drage penzionere. Naša škola obiluje kreativcima koji, svako u svom domenu, stvaraju mala umetnička dela. Svakodnevno utiču na mlađe generacije da budu slobodni, hrabri i maštoviti. Učitelji i nastavnici podstiču i bude kreativnost kod naših učenika, a sve to uz svesrdnu podršku rukovodstva škole na čelu sa direktorom škole, Dragicom Dojčinović.

Lučani Info / Radio D