Sindikat obrazovanja Čačak: Zbog povećanog broja prosvetnih radnika i đaka u izolaciji predlaženo da se uvede online nastava u 28 škola Moravičkog okruga

Sindikat Obrazovanja Čačak koji broji koji broji 28 škola sa teritorije Čačka i Dragačeva (1300 članova) predlaže da se u svim školskim ustanovama obustavi redovni vaspitno obrazovni proces, na najmanje 14 dana.

„U tom periodu nastava bi se odvijala onlajn zašta su naše škole spremne, koristeći postojeće platforme koje sada funkcionišu za potrebe naših đaka”, navodi se u saopštenju SOČ – a.

Dalje se navodi da je razlog za ovakav predlog naglo povećanje broja obolelih od virusa korona kako među zaposlenima u školama, tako i među decom, bilo da su u pitanju osnovne ili srednje škole.

„Ima priličan broj nastavnika, koji su u izolaciji zbog zaraženosti nekoga od članova porodice ili kontakata sa zaraženima. Isto tako zbog sve većeg broja nastavnika koji su zbog korona virusa van škole, praktično postaje skoro nemoguće organizovati nastavni proces. S obzirom na to da je stanje u gradu Čačku koji je peti po zaraženosti u Srbiji, a situaciju ne treba dodatno otežavati jer priznaćete, zdravlje učenika, njihovih roditelja, a i nastavnog osoblja treba da bude na prvom mestu”, navodi se u saopštenju SOČ – a dostavljenom medijima.

Lučani Info / Foto: Miroslav Dragojević