Solistički koncert Danice Spasojević

Sinoć je u svečanoj sali Doma kulture održan solistički koncert Danice Spasojević (sopran) u klavirskoj pratnji Vesne Janjić.

Najavljujući nastup svojih koleginica, profesorica klavira Nataša Plećaš je istakla kako je bitno da se nastavi dinamika ovakvih koncerata i kako Danicu Spasojević poznaje od 2011. godine kada joj je bila klavirska pratnja na koncertu, stavljajući poseban akcenat na talenat ove vrhunske umetnice.

 

Koncert se sastojao iz četiri dela u kojima su bili zastupljeni različiti stilovi i interpretacije i predstavljene vokalne tehnike, dok su na repertoaru bila dela Fernanda Obradorsa, Dimitrija Golemovića, Milana Prebande, Đakoma Pučinija i Frančeska Čilea.

Danica Spasojević se obratila prisutnima rečima kako je veoma zahvalna što je dobila poziv da učestvuje u jednom u nizu događaja koji se odvijaju u ovoj sali, koja je, kako je umetnica istakla, prelepa, što je nju veoma nadahnulo i zadivilo. Takođe je kazala kako je ovaj koncert najava početka njihove koncertne turneje u Srbiji, ove i naredne godine.
Dugotrajnim aplauzom i s dva bisa, publika je pozdravila dve sjajne umetnice, koje su obećale da će se veoma brzo ponovo pojaviti pred lučanskom publikom koja je u velikom broju prisustvovala ovom koncertu pokazujući time da je i te kako zainteresovana za ovu vrstu umetnosti.