Štab za vanredne situacije doneo odluku i zaključak

Danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije opštine Lučani na kojoj su doneti sledeći zaključci:

  • Da se formira operativni tim za sagledavanje stanja i rešavanje potreba socijalno ugroženih i osetljivih kategorija stanovništva na teritoriji opštine Lučani;
  • Da se formira operativni tim za sagledavanje stanja i rešavanje potreba starijih od 65 godina na teritoriji opštine Lučani;
  • Da se komandant štaba obrati Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje i iskaže potrebu za zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju.

Na današnjoj sednici doneta je i preporuka vlasnicima maloprodajnih objekata na teritoriji opštine Lučani da obezbede rad svojih objekata, svake nedelje u periodu od 04-07 časova, isključivo za snadbevanje građana starijih od 65 godina. Maloprodajni objekti su u obavezi da se strogo pridržavaju pravila u vezi sa brojem lica u svojim objektima, kao i o minimalnom rastojanju između potrošača kako je to predviđeno odlukom Vlade Republike Srbije.

Takođe je potrebno da vrše dezinfekciju kontaktnih površina u objektu(kvake, ulazna vrata, površine stolova i dr.).

Maloprodajni i uslužni objekti na teritoriji opštine Lučani dužni su da obezbede rad svojih objekata do 18 časova u skladu sa preporukama Privredne komore.

Lučani Info / Opština Lučani