Stabilizuje se epidemiološka situacija u opštini Lučani: Nema povećanja broja obolelih, manji broj pregleda u kovid ambulantama

Štab za vanredne situacije opštine Lučani je konstatovao da je danas značajno povoljnija epidemiološka situacija u opštini Lučani. Naime, na teritoriji opštine Lučani nema povećanja broja obolelih od kovida 19, a broj osoba koje se obraćaju kovid ambulanti za pomoć je znatno manji nego prethodnih dana.

Građani se pridržavaju propisanih mera Vlade RS kao i Štaba za vanredne situacije i tokom prethodnih dana nije bilo kršenja propisanih mera.

„Našim sugrađanima je svakodnevno dostupno preuzimanje do dva litra sredstva za dezinfekciju sa natrijum hipohloritom po domaćinstvu, koje je tako pripremljeno da odmah može da se koristi u domaćinstvima. Cisterne su postavljene na javnim površinama u većim naseljenim mestima, Lučanima, Guči, Kotraži. JKP „Komunalac“ Lučani obavlja kontinuirano dezinfekciju javnih površina u većim naseljenim mestima u danima kada su povoljni vremenski uslovi. Takođe, redovno se obavlja i dezinfekcija stambenih zgrada, javnih ustanova i parkova po većim naseljima u našoj opštini”, navodi se u saopštenju Štaba.

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović je izrazio zahvalnost građanima na njihovom strpljenju i posvećenosti da tokom vanrednog stanja istraju u poštovanju svih propisanih mera. Takođe, moli građane da se i dalje ponašaju odgovorno prema sebi, svojim prijateljima, poznanicima i komšijama, koriste zaštitne rukavice i maske, socijalno se distanciraju i poštuju sve ostale propisane mere.

Lučani Info