Stambolić: Hvala Aleksandru Vučiću na obezbeđenim sredstvima, završen nasip u Bjelici od velikog značaja za meštane

Na reci Bjelici završen je nasip koji će doprineti da se više ne ponavlja scenario iz 2014. i 2016. godine, kad su poplavljena brojna domaćinstva u Lučanima.

Prema rečima direktora JP “Srbija vode”, Gorana Puzovića za četiri godine u odbranu od poplava Vlada RS je uložila 491, a za nasip je izdvojeno 303 miliona dinara.On je danas zajedno sa predsednicom opštine obišao nasip u Lučanima, Đerać kao i planirane radove u Lisu.

“Svi radovi na nasipu su odrađeni, a gotovi smo i sa radovima u naselju Đerać, do kraja godine trebalo bi da bude gotova i crpna stanica, koju ćemo testirati onda kad priroda to bude htela. Imamo problem sa levom obalom reke Bjelice u Lučanima, ali u narednih deset dana uspostavićemo sistem mera koje se moraju preduzeti kako bi taj problem bio rešen i tako ćemo zaokružiti reku Bjelicu kako bi građani bili apsolutno bezbedni”, rekao je Puzović.

 

 

Predsednica opštine Lučani, Vesna Stambolić, kaže da su ovi projekti idealan primer dobre saradnje lokalne samouprave sa Vladom RS, ali i sa ovdašnjim privrednicima.

“Problem koji su imali meštani prepoznat je od strane predsednika Aleksandara Vučića i dobili smo potrebna sredstva kako bi se izgradio nasip. Biće postavljena crpna, ali i trafo stanica, a za desetak dana očekujemo pumpe koje će prepumpavati vodu iz potoka u slučaju postupa. Ono što moram nagalasiti jeste da su za kupovinu hidrotehničke opreme sredstva izdvojili preduzeće “Milan Blagojević – Namenska”, “Maksima” i ostali privrednici iz industrijske zone. Svi oni su shvatli značaj dobre saradnje svih činilaca, jer sredstva koja su uložili su opet manja nego štete koje bi pretrpeli u slučaju poplava”, izjavila je Stambolić.