Sva mehanizacija Na terenu: Padavine prave problem na dalekovodima, bez struje nekoliko sela u Dragačevu

Intenzivno čićenje snega na području grada Čačka počelo je tokom noći, a nadležne službe su spremno dočekale prve veće snežne padavine i nema većih problema ni u gradskom, ni u seoksom području.

Obezbeđene su dovoljne količine soli i rizle i spremno čekamo zimu. Pored ovoga, Grad Čačak je opremio raonicima za čišćenje snega sve mesne zajednice na seoskom području i obezbedio sredstva za nabavku goriva, kako bi u saradnji sa mesnim zajednicama bili očišćeni i sporedni putevi koji nisu u programu zimskog održavanja puteva – naveo je Milan Bojović, pomoćnik gradončalnika Čačka.

Meštani Dragačeva traktorima čiste sneg

Lučani – Na području opštine Lučani svi opštinski putevi prvog i drugog reda su prohodni, dok mesne zajednice uz pomoć goriva koje im je obezbedila opština Lučani od jutros čiste nekategorisane putne pravce.

sneg, Srbija, čišćenje snega
FOTO: RINA

U donjem delu opštine Lučani ima oko 30 centimetara snega, dok je u gornjem delu opštine, u Kaoni i Dubcu preko 60 centimetara snega.

Svi dalekovodi su pod naponom, ali problema u elektrosnabdevanju ima u zaseocima Viča, Milatovići, kao i Gornji i Donji Dubac. Ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove na elektromreži tako da će do kraja dana biti uspostavljeno normalno snabdevanje električnom energijom – rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

sneg, Srbija, čišćenje snega
FOTO: RINA

Problemi u snabdevanju električnom energijom u Požegi

Na teritoriji opštine Požega svi putevi su noćas i jutros očišćeni, te su danas prohodni.

Kada je u pitanju snabdevanje električnom energijom u toku noći je dolazilo do prekida, ali su kvarovi većinom otklonjeni, ekipe su na terenima, očekuje se da će za par sati svi problemi sa strujom biti sanirani – rekao je Nikitović.

Lučani Info / RINA