Svetosavska akcija za sve naše đake pravke Udruženja naše Dragačevo

Saopštenje prenosimo:

Povodom današnjeg praznika, velikog prosvetitelja i školske slave Svetog Save, u saradnji sa poznatim dečijim pesnikom iz Kraljeva Gospodinom Milojem Radovićem i poštovanim članom našeg Udruženja Milomirom Mikanovićem, potpukovnikom u penziji, rodom iz Živice, skromno smo darovali sve naše najmlađe đake – prvake u 6 osnovnih škola u Opštini Lučani, prigodnim prazničnim čestitkama sa pesmama g. Radovića, autora zbirke poema „Mala priča o velikoj Žiči“ koja je po prvi put promovisana upravo u našem svetom manastiru Žiči oktobra 2019. godine.

Takođe smo u okviru iste akcije ovom knjigom-peomom obogatili bibliotečki fond nekoliko osnovnih škola koje su nam se u vezi akcije prve javile, kao i matičnu Biblioteku opštine Lučani.

Želja nam je da naši dragi prvačići, koji su svoje školovanje otpočeli u školskoj 2019/2020 godini budu vredni i uspešni đaci i da izrastu u dobre ljude, na ponos svojih porodica, našeg naroda i države.

Udruženje Naše Dragačevo će u saradnji sa našim članovima i prijateljima iz svih krajeva Srbije i rasejanja, nastaviti slične zajedničke akcije i inicijative u Dragačevu, a jedna od sledećih je obnavljanje akcije dodeljivanje Zahvalnica svim firmama koje na teritoriji Lučani svoj naziv ističu ćiriličnim pismom, koje je na žalost sve ugroženije.

Lučani Info