TO Ivanjica: Nušićijada obeležila rekordnu posećenost

Prema proceni Turističke organizacije Ivanjice drugi festivalski dan ovogodišnje Nušićijade obeležila je rekordna posećenost. Oko 50.000 ljudi juče je posetilo Nušićijadu, prošetalo ivanjičkim malim ulicama i uživalo u svim muzičkim, kulturnim i akademskim sadržajima.

Dva spektakularna koncerta okupila su mnogobrojnu publiku, a subotnji provod uz Mariju Šerifović i Dejana Petrovića sa Big bendom nikada nije bio bolji.

Trg ispred ivanjičkog Doma kulture je par sati pre početka koncerta Marije Šerifović bio prepun, a sa njenim izlaskom na scenu počela je magija. Publika je uglas pevala Marijine najpoznatije pesme, a najveći spektakl bio je pred kraj koncerta kada je publika uživala u vatrometu.

Pravu žurku napravio je i Dejan Petrović sa svojim Big bendom na bini „Okruglo pa na ćoše“. Njihovi maestralni zvuci trube čuli su se kroz čitavu čaršiju, a publika je đuskala i uz obrade velikih hitova poput „Ružica si bila“, „Kremen“, „Kaluđere moj“, ali i stranih numera. U jedan sat nakon ponoći nebo iznad Ivanjice opet se zapalilo, tokom trajanja višeminutnog vatrometa.

Akademski program drugog festivalskog dana obeležen je predstavom „Veseli talas“ Zvezdara teatra, mjuziklom „Kiss“ Ane Vrbaški, ali i amaterskim pozorištem mladih iz Ivanjice, koji su pred mnogobrojnom publikom odigrali svoju „Ožalošćenu porodicu“.

Gradski park celog dana vrveo je od dečijeg osmeha i graje, a najveće oduševljenje izazvao je vatreni šou.