Todorović: Čačak postaje treće saobraćajno čvorište u Srbiji

Jedinstven koridor auto – put „Miloš Veliki” od Beogarada do Čačka i nastavak od Čačka do Požege, strateški je važan za zapadnu Srbiju, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Čačak će dobiti još jedan auto – put od Preljine do ulaska u Jelicu, odnosno do tunela „Laz”, oko 15 kilometara auto – puta će prolaziti kroz naš grad, a imaćemo još jednu pristupnu petlju, u samom Pakovraću koje će rasteretiti saobraćajne gužve, koje su posebno vidljive u prazničnim danima”, naglasio je Todorović.

On je istakao da radovi teku dobro i odličnom dinamikom, a ono što je problematika ovakvih radova jeste i eksproprijacija i objekata i imovine i urađeno je preko 2300 rešenja.

„Veliko razumevanje naših sugrađana o potrebi izgradnje auto – puta i kvalitetnoj isplati, odnosno dobroj ceni i za objekte i za zemljište, te je mnogo oštećenih puteva u Milićevcima, Rakovi, Vranićima, Gornjoj Gorevnici ugovorom definisano i u razgovoru sa direktorom Drobnjakom direktorom Puteva Srbije, njegovim saradnikom gospodinom Poledicom, dogovorili smo da se taj ugovor aktivira i da se poprave te saobraćajnice, i kada se auto put od Čačka do Požege završi da se one vrate u prvobitno stanje i da se izgrade nove. Važno je da i domicijalno stanovništvo bude rasterećeno i zadovoljno, ne samo cenom, već i kvalitetom puteva koji će ostati iza auto puta”, pojasnio je Todorović.

Todorović je istakao da ima još jedan, treći auto – put u gradu Čačku, a to je Moravski koridor, od Preljine do Kraljeva, i ti radovi idu dobro, očekuje se da će za mesec dana krenuti radovi u Mrčajevcima na delu auto puta koja je na teritoriji grada Čačka.

„S obzirom na to da sam i u radnom timu za brzu saobraćajnicu Mrčajevci – Kragujevac, imaćemo četiri auto – puta u naredne tri godine, pored međunarodnog aerodroma „Morava” u Lađevcima, Čačak postaje treće najveće saobraćajno čvorište u Republici Srbiji. To naravno podrazumeva dalji razvoj, kulture, sporta i svega onoga što je neophodno za Moravički okrug, zapadnu Srbiju, kao i naš grad”, zaključio je Todorović.

Lučani Info / GZS / Foto: GZS