Trener Mladosti još jednom udario po arbitrima: “Živković je delovao kao izvršitelj, ne kao sudija”

Nenad Milovanović nije bio zadovoljan suđenjem na meču protiv Surduličana.

Fudbaleri Mladosti iz Lučana uspeli su da u završnici meča 21. kola Superlige Srbije stignu do izjednačenja protiv Radnika iz Surdulice, ali njihov trener je bio nezadovoljan.

I to suđenjem.

Trener Lučanaca Nenad Milovanović je posle remija 2:2 protiv Surduličana prokomentarisao suđenje arbitara, jasno istakavši da su oni loše obavljali svoj posao na tom susretu.

“Siguran sam da će se klub i zvanično oglasiti na sve ovo što nam je priredio sudija Živković. Zaista ne mogu, a i ne želim da ostanem nem na ovoliku nepravdu, jer sve ovo postaje besmisleno, pritom nisam ličan ni prema Savezu, a ni prema Zajednici”, počeo je Milovanović za “Sportski žurnal”.

“Malo je čudno da se ovakva utakmica poveri sudijskoj trojci na čelu sa glavnim arbitrom iz Niša?! Uvidom u statistiku sve je više nego jasno, dosuđeno je 30 faulova u korist Radnika, a duplo manje za Mladost… Da ne govorim o sijaset prekršaja koji su se morali sankcionisati. Živković je delovao kao izvršitelj, a ne kao sudija. Razočaran sam, a dobro je znano koliko sam dugo u našem fudbalu, mnogo toga mi je jasno, ali ponoviću, Mladost će se zvanično oglasiti u narednim danima”, rezignirano je istakao Milovanović.

On je naveo da bi u Superligi trebalo da se razmotri i o odlaganju vanrednog kola koje je na programu naredne sedmice.

“Apelovao bih na nadležne da razmotre mogućnost odlaganja vanrednog kola, jer ovo su više nego teški uslovi za igru. Ovaj meč je odigran na minus osam, a najava da tek sledi pad temperature, jasno govori da su to uslovi u kojima se igrači na zaleđenim terenima mogu lako povrediti, a utisak je i da je vrlo teško igrati u takvim uslovima”, rekao je Nenad Milovanović.

Lučani Info / MONDO / Sportski žurnal