U čačanskoj bolnici 110 pacijenata, sedam na respiratoru

Na svim kovid odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, hospitalizovano je 110 pacijenata.

U respiratornom centru smešteno je 13 pacijenata, od kojih je sedam na respiratorima.

U protekla 24 časa u čačansku bolnicu primljeno je 15 pacijenata, dok je otušteno njih deset.

Od 87 obrađenih uzorka, pet pozitivnih je iz Čačka, osam iz Gornjeg Milanovca i po dva iz Ivanjice i Lučana. Čeka se još 54 rezultata sa analize. Danas je, zbog manjeg dolaska pacijenata tokom jučerašnjeg dana, na analizu poslato 82 uzoraka.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 115 pregleda, od čega je 80 prvih pregleda.

Obaveštavaju se svi sugrađani, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br. 7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID – 19.

Lučani Info / GZS