U Guči danas preminuo inženjer Radovan Ilić, doskorašnji direktor IKL Guča

U Guči je danas posle kraće bolesti preminuo inženjer Radovan Ilić Beli, dugogodišnji direktor Industrijskog kombinata u ovom mestu i raniji predsednik opštine Lučani. U vesti koju je saopštio Kombinat navodi se:

„Radovan Ilić je rođen u Grabu, 4. avgusta 1954. godine, tu je završio osnovnu školu, a u Čačku srednju Tehničku školu, gde je i diplomirao na Višoj tehničkoj školi, stekavši zvanje inženjera mašinstva.

Od 1978. do 1981. godine zaposlen je kao profesor u Tehničkoj školi u Guči, a od 1981. do 1997. godine radi u Industrijskom kombinatu Guča, kao šef tehničke kontrole.

Za predsednika opštine Lučani, kao kandidat Demokratske stranke, izabran je 1997. godine i na toj funkciji ostaje do 2004. godine.

Kada je 2006. godine vlasnik IKL Guča postao Koncern Farmakom MB Šabac, Radovan Ilić je imenovan za generalnog direktora i na toj funkciji je do 2013. godine, kada počinje da radi u Livnici Topola, takođe kao direktor tog kolektiva.

Od 2017. godine, kada IK Guča dobija novog vlasnika – Progres inženjering Čačak, Ilić je ponovo na čelu Kombinata i tu ostaje sve do penzionisanja, 2019. godine.

Na svakom od ovih poslova koje je obavljao dao je najveći doprinos i ostavio lični i prepoznatljiv pečat. Za svoj dugogodišnji rad u svim kolektivima dobio je mnoge nagrade i priznanja, a pominjemo samo nekoliko:

  • Povelja kapetan Miša Anastasijević, za poslovnost 2009. godine,
  • ista povelja za najboljeg industrijalca Raškog i Moravičkog okruga za 2012. godine,
  • Za menadžera godine u oblasti livarstva proglašen je 2011. godine.

Komemoracija će se održati 15.05.2020. godine u 10 sati u Kulturnom centru u Guči.”

Lučani Info