U Guči prvi put održana berza sitnih životinja

U Guči je u nedelju 26.9.2021. održana berza sitnih životinja. To je prva berza tog tipa u bližem okruženju. Organizator berze bilo je Udruženje odgajivača sitnih životinja Dragačevo iz Guče, a pod pokroviteljstvom opštine Lučani. Svoje učešće na berzi je uzelo oko 40 izlagača iz okruženja, kao i više stotina posetilaca.

Moglo se videti mnoštvo raznih životinja, mahom ukrasne pernate živine i ptica, a nisu izostali ni zečevi, kunići, hrčci i druge vrste malih kućnih ljubimaca. Organizatori ističu veliko zadovoljstvo što je berza održana s obzirom na celokupnu situaciju.

“Mi smo mlado udruženje, postojimo tek oko dve godine, prvo smo udruženje ovog tipa u našoj opštini, a i jedno od retkih u širem okruženju. Za nas je ovo veliki uspeh, nastavićemo i dalje da radimo na unapređenju ove grane, a nadamo se da ćemo u vremenu koje je pred nama postati reprezentativno udruženje u Zapadnoj Srbiji,”rekao je Branislav Dostanić, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Dragačeva.

Sekretar udruženja, Ivan Ivanović, zahvalio se najpre svim izlagačima i posetiocima koji su uzeli učešće na berzi, a posebno se zahvalio opštini Lučani i njenom rukovodstvu, koja je podržala ovu ideju i koja je bila pokrovitelj berze.

“Hvala svima koji su pomogli naše udruženje i koji su zajedno sa nama učestvovali u organizaciji.Posebno mi je zadovoljstvo što je bilo puno dece, jer naš cilj jeste da razvijamo udruženje, uključivanjem mladih i drago mi je da deca i roditelji to prepoznaju, jer udruženje ima i edukativni karakter, pre svega na decu školskog uzrasta.”

U ime opštine Lučani, prisutne je pozdravio Miloš Jovičić, zamenik Predsednika Opštine, čestitao organizatorima na velikom uspehu i poželeo puno sreće u daljem radu.

“Opština Lučani je ove godine izdvojila 3 miliona dinara, za podršku udruženjima građana, kroz razne projekte i tendencija je da ta cifra bude uvećana u godinama pred nama. Zaista mi je drago što sam, na neki način, deo ove lepe priče i verujem da je ovo samo početak jedne duge tradicije, jer naša obaveza je da podržimo ovakva dešavanja i da na najlepši način predstavimo Guču i opštinu Lučani.”

Predstavnici Udruženja odgajivača sitnih životinja Dragačevo već su najavili nove akcije.U planu je da se na proleće u Guči organizuje izložba pasa i mačaka humanitarnog karaktera.

Lučani Info / Foto: Radio D