U Lučanima redovna dezinfekcija javnih površina

Dezinfekcija ulica i najvažijih lokacija svakodnevno se obavlja većim naseljenim mestima u opštini Lučani.Za dezinfekciju su zaduženi zaposleni u JKP „Komunalac“ Lučani.Najaktivniji su tokom policijskog časa, jer tada saobraćaja i prolaznika nema, budući da građani opštine Lučani disciplinovano poštuju sve propisane mere.

Ulice Stare, Nove kolonije i centra u Lučanima, kao i stambene zgrade se poslednjih dana svakodnevno dezinfikuju. Pojačano se vrši i iznošenje smeća iz svih mesnih zajednica, navodi načelnik Štaba za vanredne situacije, Zoran Vučićević.

„Posao se obavlja traktorskim i ručnim prskalicama. Prve tačke tretmana su prostori oko Doma zdravlja,javnih preduzeća i ustanova, trgovina, banaka i pošte.

Većih problema tokom ovih procesa nema, budući da su meštani opštine izuzetno disciplinovani. Ovaj posao je izuzetno značajan jer kontinuiranim dezinfikovanjem svih vrsta površina, smanjujemo opasnost od virusa na najnižu moguću meru a kako bi se što pre vratili normalnom životu“- navodi predsednik opštine, Milivoje Dolović.

Pored navedene akcije, meštanima su dostupna sredstva za dezinfekciju za upotrebu po domaćinstvima. Ova sredstva se svakodnevno dele i preduzećima i javnim ustanovama.

„Tokom vikenda, od petka do ponedeljka molim sve građane da još jednom pokažu najviši nivo odgovornosti kao što su to i dosada činili“, poručio je predsednik opštine Lučani.

Lučani Info / Foto: Radio D